Cas Lauwen

Ik ben erg dankbaar voor die momenten in mijn leven waarin ik pijnlijk tot besef moest komen dat ik niet leefde naar mezelf. Door steeds dieper te gaan voelen ben ik steeds meer bewust geworden van wie ik echt ben en wat bij mij past. Ik voel hoe ik lichamelijk en geestelijk in balans kan blijven en ik heb geleerd om, no matter what, in elk moment mijn eigen waarheid te volgen.

Ik kreeg daardoor de mogelijkheid om proceswerk te doen en allerlei stukken in mezelf door te werken. Een zware tijd die me uiteindelijk in positieve zin een ander mens heeft gemaakt .

Ik geloof dat het lichaam nooit liegt, alles is voelbaar in ons lijf. Als je goed oefent kan je zelfs je emoties in je lijf voelen. Het lichaam en geest zijn niet te scheiden.

Het luisteren naar je hart en in elk klein momentje naar jouw zin leven, wow! dat is niet niks en kan erg eng zijn. Het is een weg waarin je uit de comfortzone moet komen om tot spirituele groei en een leven naar je zin te komen.

Mijn kracht is dat ik mezelf inbreng in mijn werk ,zodat er gelijkwaardigheid en echte verbinding kan ontstaan. Dat is waar het in mijn beleving (te)vaak tekort schiet.

Emoties, pijn of beperkingen zorgen ervoor dat jjij je niet gelukkig kan voelen. Meer kwaliteit van leven of meer geluk is voor iedereen het hoofddoel en om dat te bereiken moet je vandaag nog een keuze maken. De keuze om de regie te nemen en vanaf nu gelukkig te leren zijn. Alléén op die manier zal de externe wereld jouw geluksgevoel niet meer bepalen.

Wat mij uniek maakt is mijn werkwijze op 4 vlakken. Het lichaam en geest, sociale omgeving en spiritualteit gaan samen, een holistische werkwijze is een succesvolle werkwijze. 

Ik geloof dat er 2 dingen nodig zijn om gelukkig te leven. De eerste is een set leerbare vaardigheden. De tweede is de kunst om op de juiste manier om te gaan met, het steeds veranderende en soms moeilijke, leven. Alléén als je deze 2 dingen beheerst zal je leven leuk zijn en voel je geluk. Anders zal geluk afhankelijk blijven van externe factoren en dit is bij heel veel mensen het geval. Ziekte, dood, verandering, scheidingen, financiële problemen zijn onderdeel van het leven. De lichamelijke - of emotionele pijn die dit met zich meebrengt kan heel erg zijn maar dit betekend niet dat je daardoor hoeft te lijden. Iedereen heeft de mogelijkheid om niet te lijden maar gelukkig te zijn en dat begint bij een keuze. Welke keuze maak jij?

Toch meer weten?

Ik begon mijn carriere in de sportwereld (CIOS+ & ALO) en in 2011 studeerde ik af als fysiotherapeut. Ik specialiseerde me in het coachen van mensen met chronische pijn, burn-out en psychosomatiek, ik volgde een masterclass opleiding van 2 jaar tot revalidatie- & arbeidscoach. Ik werkte jarenlang als coach en therapeut in verschillende zorgcentra waaronder CIRAN, OCA en het Bravis ziekenhuis. Daarnaast volgde ik verschillende opleidingen in levenskunst, ACT, voice dialogue coaching, yoga en boeddhistische mindfulness. In 2019 volgde ik de zeer verdiepende jaartraining bij Ralph Nelissen gericht op innerlijk leiderschap, persoonlijk groeiproces, leven vanuit authenticiteit, lichaamswerk, en levensmissie. 

In mijn vrije tijd zit ik graag op de mountainbike, loop ik een paar keer week hard en ben ik net gestart met kitesurfen. Ik heb een grote liefde voor natuur en ben regelmatige bezig met outdoor en bushcraft. Mijn droom is om zelfvoorzienend te gaan wonen in een zelfgemaakt huisje of een yurt. Ik wil een plek creeren waar ik met mensen kan werken, waar ze tot rust kunnen komen en kunnen opladen. ik ben graag bezig met creatieve projecten, het liefst met natuurlijke materialen, zo maak ik naast mijn reguliere werkzaamheden sjamendrums.

Meer over sjamanendrums

Inloggen

Download hier binnenkort mijn ebook

Laat hier uw gegevens achter en download meteen daarna het gratis E-book.