Cas Lauwen

Cas Lauwen

Ik leefde vroeger teveel vanuit mijn hoofd. Met ‘mijn hoofd’ bedoel ik de gedachtenwereld die werd gevormd door alles wat ik meegekregen heb van mijn ouders, mijn omgeving en de maatschappij. Na jarenlang zo te zijn doorgegaan kwam er een duidelijk signaal; langdurige pijnklachten en burn-out

Ik ben erg dankbaar voor die momenten in mijn leven waarin ik pijnlijk tot besef moest komen dat ik niet leefde naar mezelf. Door steeds dieper te gaan voelen ben ik steeds meer bewust geworden van wie ik echt ben. Ik voel hoe ik lichamelijk en geestelijk in balans kan blijven en kan ik in elk moment mijn waarheid en missie volgen. Ik kreeg daardoor de mogelijkheid om veel stukken door te werken en mijn pure zelf te leven, mijn authentieke zelf.

Ik geloof dat het lichaam nooit liegt, alles is voelbaar in ons lijf. Het verteld je hoe je gezond moet zijn,  het verteld je jouw emoties en het verteld je jouw waarheid en missie. 

Luisteren naar je lijf en authentiek gaan leven, wow! dat is eng. Het is de waarheid van ons lijf dat zegt te willen rusten ipv te presteren, openen ipv te sluiten, kwetsbaar te zijn ipv te beschermen, veiligheid los te laten ipv vast te houden. 

Misschien vraag je je af waarom ik hier geen opsomming maak van mijn prestaties, opleidingen, en werkervaring?  Een rugzak met theoretische kennis is handig, maar niet het belangrijkste. Mijn kracht is dat ik mezelf, persoonlijk/als mens, inbreng zodat er gelijkwaaridheid en echte verbinding kan ontstaan. Dat is waar het (te)vaak tekort schiet, en waar herstel kan beginnen.

Toch meer weten?

Ik begon mijn carriere in de sportwereld (CIOS+ & ALO) en in 2011 studeerde ik af als fysiotherapeut aan de Avans hogeschool in Breda. Ik ging werken in revalidatiezorg en specialiseerde me in chronische pijnrevalidatie / psychosomatiek, ik volgde een masterclass opleiding van 2 jaar tot revalidatiespecialist. Ik werkte jarenlang in verschillende pijnrevalidatiecentra waaronder CIRAN, OCA en op dit moment ben ik werkzaam op de op de revalidatie afdeling van het Bravis ziekenhuis. Daarnaast volgde ik verschillende opleidingen in levenskunst, acceptence and commitment therapy en voice dialogue, yoga en boeddhistische mindfulness. In 2019 volgde ik de zeer verdiepende jaartraining "pad van de man" bij de potential school van Ralph Nelissen, gericht op persoonlijke groeiproces, leven vanuit authenticiteit, lichaamswerk, en levensmissie. 

Inloggen

Download 'In 6 stappen naar je authentieke zelf'

Laat hier uw gegevens achter en download meteen daarna het gratis E-book.

Contact helemaal bovenin