Coaching om gelukkig te zijn

Wat doet coaching voor jou?

Het gaat je ontspannen. Je komt tot tot stilte, in de zijnsmodus. Uit je hoofd in je lijf, dat geeft jou ruimte en rust om te groeien en stappen te zetten.

Je gaat helder krijgen wie je bent, wat jouw drijfveer is, wat je unieke kracht is en wat je op dit moment te doen hebt in jouw leven. je krijgt weer een duidelijke richting en dat geeft zelfvertrouwen.

Of je het nu wel of niet leuk vindt, het leven vraagt je soms om een persoonlijk groeiproces. Met mijn hulp ga je hier met grote stappen doorheen. Dit bespaart je veel tijd en energie.

Je ontdekt vaardigheden om in controle te zijn in de 4 belangrijke vlakken van je leven. (Deze beschrijf ik hieronder).

Je wordt weer de baas over jouw leven. Het is te beschrijven als persoonlijk of innerlijk leiderschap, het leven is naar jouw zin(geving). Je hebt de vaardigheid om in de veranderingen en niet leuke momenten van je leven toch gelukkig te zijn.

Holistische werkwijze op 4 vlakken

Lichaam: Als je lichaam niet goed functioneert ben je niet in staat je doelen, dromen of verlangens te leven. Hoe je jouw lichaam gezond en fit kan houden is een wetenschap. Er is eeuwenoude kennis over wat het lijf nodig heeft om optimaal te functioneren. Verbreek je, langdurig, de regels voor beweging, rust en voeding dan zullen er lichamelijke klachten ontstaan. Een slecht functionerend lichaam heeft weer een negatieve invloed op je geest, omgeving en persoonlijke groei.

Geest: Het is belangrijk dat je emotioneel in balans bent. Je kunt veel geld hebben, lichamelijk fit of succesvol zijn maar als je continue boos, verdrietig of bang voelt dan ben je niet gelukkig. Emoties zijn altijd voelbaar in je lijf, langdurig emotioneel uit balans zijn geeft lichamelijke problemen, ook je relaties zullen hieronder lijden want je zal niet volledig jezelf kunnen zijn. Het is van groot belang dat je vanuit een emoties kan terugkomen in je neutrale zijn. Je emotionele staat kunnen veranderen, dat is een belangrijke basisvaardigheid.

Omgeving: De mensen om je heen kunnen je het grootste geluk geven maar ook de grootste pijn. Liefdesrelaties, vrienden en collega’s geven je veel moois maar vragen ook veel van je. Als je ontvangt wat je nodig hebt voel je je gelukkig, als het niet zo is voel je je misschien ongelukkig. Door de invloed van je omgeving maak je misschien andere keuzes of doe je dingen anders dan jij eigenlijk zou willen. Er kunnen conflicten ontstaan of mensen gaan uit elkaar. Dit heeft een weerslag op je emotionele balans maar kan zelfs op het lichamelijke vlak problemen geven. Sociale vaardigheden kun je gaan beheersen en je kunt meer veiligheid in jezelf creëren zodat voor jezelf kiezen minder moeilijk is.

Persoonlijke groei: Je wil leven naar jouw zin en je wilt groeien als mens. Dit is een hele belangrijke want doe je dit niet dan sta je stil in jouw leven en word je ongelukkig. Het is belangrijk dat je weet waar jouw doelen, dromen en verlangens liggen, wat echt belangrijk is voor jou. Een geweldig leven is een leven naar jouw zingeving. Al je focus zou hierop moeten liggen. Stel dat je nog maar een week leeft, zou jij dan je kostbare tijd besteden aan dingen die niet belangrijk voor je zijn? Het leven is kort, je hebt weinig tijd, wat doe je ermee? Het uitblijven van spirituele groei kan resulteren in mentale somberheid of depressie.

Bedenk eens hoeveel meer levensgeluk jij zou voelen als je lijf fit is, je in staat bent om emoties te balanceren, je geweldig goed zou zijn in het hebben van relaties en als je een persoonlijk groei maakt in een leven naar je zin? Je zou je 10x meer levend voelen! Hoe veel beter zou je sociale leven worden en hoe veel makkelijker zou je dingen kunnen bereiken als je je goed voelt? Je wordt er op alle vlakken beter van.

Er zijn eigenlijk 2 dingen nodig om gelukkig te leven. De eerste is een set vaardigheden, die kan je bij wijze van spreken gewoon uit een boek leren. De tweede is heel anders, namelijk de kunst om op de juiste manier om te gaan met, het steeds veranderende en soms moeilijke, leven. Alléén als je deze 2 dingen beheerst zal je leven leuk zijn en voel je geluk. Als je dit niet beheerst zal je geluk afhankelijk blijven van externe factoren en dit is bij heel veel mensen het geval. Ziekte, dood, verandering, scheidingen, financiële problemen zijn onderdeel van het leven. Het hebben van lichamelijke - of emotionele pijn betekend niet dat je er hoeft te lijden. het is jouw keuze om niet te lijden maar gelukkig te zijn.

Je leven bestaat uit keuzes; wat geloof je? wat doe je? wat geef je?
Beslis vandaag dat je, wat er ook gebeurd, gelukkig gaat leven. Maak een commitment om dit nu te gaan leren. Het zal je ruimte geven voor een enorme persoonlijke groei, een gelukkig leven naar je zin.

Wat doe ik dan precies?

Als ik mezelf ben kan ik een rusthaven voor jou zijn, jij kan energie aan mij opladen, er ontstaat ruimte, rust en creativiteit, we kunnen hierdoor goed voelen wat er in het moment gebeurd, ik kan met jou verbinden en jou spiegelen. Ik noem dat; versnellen door te vertragen. Door te vertragen ontstaat er ruimte voor mooie processen en kunnen we sneller resultaten boeken.

Ik had ooit een yogadocente en zij gaf mij nooit wat ik wilde maar altijd precies wat ik op dat moment nodig had. Zij kon er echt zijn, dat maakte haar bijzonder en anders dan anderen.

en wat doe ik verder nog? Ik leef zelf wat ik uitdraag. Je krijgt geen theoretische kennis uit boekjes maar de vaardigheden en wijsheid die ik zelf opdeed vanuit mijn werkervaring en mijn persoonlijke groei tijdens de stormen in het leven. Ze zeggen ook wel; theoretische kennis is nog geen wijsheid, oftewel iets theoretisch weten of begrijpen is iets heel anders dan het kunnen toepassen in jouw leven.

In mijn opleidingen heb ik een mooie rugzak vol kennis en vaardigheden verzameld, die zet ik in waar het passend is. Het leuke is, ik ben zowel mentaal als fysiek opgeleid en dat maakt mijn werkwijze uniek.

Waarom coaching?

Coaching maakt je geen patiënt, je krijgt geen stempel of diagnose. Het is toegankelijk voor iedereen die zich niet gelukkig voelt of meer uit het leven wil halen.

In de moeilijke momenten in mijn leven heb ik het meeste gehad aan mensen die mij hebben begeleid met ervaringen en wijsheid uit hun eigen levenslessen. Mensen die willen groeien door lessen te leren uit moeilijke momenten, die zichzelf bewust in het diepe gooien om over het leven en zichzelf te mogen leren. Mensen die leven vanuit een diepe overtuiging of missie anderen te begeleiden met de persoonlijke processen in hun leven. 

De meeste zorgverleners werken op één vlak en maken daarmee een scheiding tussen het lichaam en de geest.  Zo werkt een psycholoog op het mentale vlak en een fysiotherapeut op het fysieke vlak. Ik geloof dat het lichaam en geest samengaan, een holistische werkwijze. Als coach heb ik de mogelijkheid om holistisch te werken op 4 vlakken tegelijk en in te zetten wat jij nodig hebt. Heb je wel eens geprobeerd blij te zijn terwijl je in elkaar gekrompen zit en je hoofd laat hangen? of heb je wel eens geprobeerd om somber te zijn terwijl je staat met je armen in de lucht en je kin omhoog? Is jouw ademhaling wel goed als je stress hebt of iets moeilijks meemaakt?

Stuur een e-mail

Verder naar psychosomatiek 

Inloggen

Download hier binnenkort mijn ebook

Laat hier uw gegevens achter en download meteen daarna het gratis E-book.