Cas Lauwen

Ik ben erg dankbaar voor die momenten in mijn leven waarin ik pijnlijk tot besef moest komen dat ik niet leefde naar mezelf. Door steeds dieper te gaan voelen ben ik steeds meer bewust geworden van wie ik echt ben en wat bij mij past. Ik voel hoe ik lichamelijk en geestelijk in balans kan blijven en ik heb geleerd om, no matter what, in elk moment mijn eigen waarheid te volgen.

Ik kreeg daardoor de mogelijkheid om proceswerk te doen en allerlei stukken in mezelf door te werken. Een zware tijd die me uiteindelijk in positieve zin een ander mens heeft gemaakt .

Ik geloof dat het lichaam nooit liegt, alles is voelbaar in ons lijf. Als je goed oefent kan je zelfs je emoties in je lijf voelen. Het lichaam en geest zijn niet te scheiden. Toen ik dit ontdekte herstelde ik van mijn burn-out en chronische pijnklachten in 2013 

Het luisteren naar je hart en in elk klein momentje naar jouw zin leven, wow! dat is niet niks en kan erg eng zijn. Het is een weg waarin je uit de comfortzone moet komen om tot spirituele groei en een leven naar je zin te komen.

Mijn kracht is dat ik mezelf inbreng in mijn werk, zodat er gelijkwaardigheid en echte verbinding kan ontstaan. Dat is waar het in mijn beleving (te)vaak tekort schiet.

Emoties, vermoeidheid, pijn zorgen ervoor dat jij je niet gelukkig kan voelen. Meer kwaliteit van leven of meer geluk is voor iedereen het hoofddoel en om dat te bereiken moet je een keuze maken. De keuze om de regie te nemen over jouw gezondheid en jouw leven. Alléén op die manier zal de externe wereld jouw gezondheid en geluksgevoel niet meer bepalen.

Ik leef zelf wat ik uitdraag. Je krijgt geen theoretische kennis uit boekjes maar de vaardigheden en wijsheid die ik zelf opdeed vanuit mijn werkervaring en mijn persoonlijke groei tijdens de stormen in het leven. Ze zeggen ook wel; theoretische kennis is nog geen wijsheid, oftewel iets theoretisch weten of begrijpen is iets heel anders dan het kunnen toepassen in jouw leven.

In mijn opleidingen heb ik een mooie rugzak vol kennis en vaardigheden verzameld, die zet ik in waar het passend is. Wat mij uniek maakt is mijn werkwijze op 4 vlakken. Het lichaam en geest, sociale omgeving en persoonlijke groei gaan samen, een holistische werkwijze is een succesvolle werkwijze. 

Toch meer weten?

Ik begon mijn carriere in de sportwereld (CIOS+ & ALO) en in 2011 studeerde ik af als fysiotherapeut. Ik specialiseerde me in het begeleiden van mensen met chronische pijn en burn-out nadat ik in 2013 hier zelf van herstelde. Ik volgde een masterclass opleiding tot specialist in deze richting (psychosomatiek) met een werkwijze gebaseerd op ACT. 

Sinds 2015 begeleid ik al mensen met chronische pijn, burn-out en vermoeidheid naar een gezondheid en levensgeluk. Ik werkte als therapeut in complexe chronische pijn- & vermoeidheidrevalidatie waaronder CIRAN, OCA, Bravis ziekenhuis, Medinello op dit moment ben ik werkzaam bij CIR revalidatie. Daarnaast volgde ik verschillende opleidingen in levenskunst, ACT, voice dialogue coaching, lichaamsgericht mentaliseren, mindfulness. Mijn interesse gaat uit naar alles over voelen wat het lijf, intuitie of emoties vertellen, ik specialiseer me momenteel in ademhaling en wil ook gaan werken met tension release exercises (TRE).  

In 2019 volgde ik n.a.v. een life event de zeer verdiepende jaartraining bij Ralph Nelissen gericht op innerlijk leiderschap, persoonlijk groeiproces, leven vanuit authenticiteit, lichaamswerk, en levensmissie. Een zwaar jaar vol proceswerk waarin ik echt een ander mens werd en veel mocht leren.

In mijn vrije tijd zit ik graag op de mountainbike, loop ik een paar keer week hard en ben ik net gestart met kitesurfen. Ik heb een grote liefde voor natuur. Ik besteed mijn tijd graag aan bushcraft en ik heb een moestuin. Mijn droom is om ooit zelfvoorzienend te gaan wonen.

Inloggen

Download hier binnenkort mijn ebook

Laat hier uw gegevens achter en download meteen daarna het gratis E-book.